Wat bied ik aan

Breuss Massage

De rug verbindt de voorhand met de achterhand van het paard, maar staat regelmatig onder grote druk. Breuss massage is een ontspannende rug massage waar psychische en lichamelijke blokkades loskomen. Een massage specifiek gericht op de wervelkolom.


Wat is Breuss massage?

De rug van het paard is een heel belangrijk onderdeel maar ook een heel kwetsbaar deel van het lichaam dat regelmatig onder grote druk staat. Als ruiter belasten wij de rug, door hier een zadel op te leggen, er op te gaan zitten en belasten. Maar voor het paard is dit ook het onderdeel wat de voorhand met de achterhand verbindt. Het is dus belangrijk om de rug gezond te houden, door goed passend harnachement te gebruiken, de juiste voeding, huisvesting, hoefverzorging en door therapeutische behandelingen.

Breuss massage is een rustige ontspannende rug massage. Tijdens de massage komen psychische en lichamelijke blokkades los. De massage richt zich op de gehele wervelkolom en dan vooral op de tussenwervelschijven. Tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels. Deze beschermen de zenuwen en zorgen ervoor dat de wervels elkaar niet raken. In de praktijk is gebleken dat bij spanningsklachten in en om de rug, het hele lichaam nogal heftig kan reageren. Door middel van breuss massage nemen deze spanningen zichtbaar af.


Wat kan de massage voor jouw paard doen?

Voordelen na een Breuss massage behandeling:

  • Met poetsen een ontspannen blik en een rugspier die zacht en soepel aanvoelt.
  • Veel makkelijker aanleuning nemen en over de rug lopen.
  • Met aandraven een fijne en soepele overgang maken, hoofd en hals blijven mooi laag.
  • Galopperen gaat links en rechtsom makkelijker, springt meer door.
  • Meer aanleuning op 2 teugels, paard is rechter.
  • Geen verzet meer.