Verhuizen

26-03-2021

Een nieuwe stal

We zijn allemaal wel eens verhuisd. Met zorg en aandacht heb je, je nieuwe huis uitgekozen, je pakt al je spullen in, in het nieuwe huis pak je alles weer uit en je doet er alles aan om er een fijn thuis van te maken. Bij het verhuizen van een paard is een hoop hetzelfde maar ook weer veel anders.

Als het goed is kies je de nieuwe stal voor je paard met zorg en aandacht, waar jij de sfeer fijn vindt en waar de faciliteiten aanwezig zijn die jij belangrijk vindt. Je hebt alle spullen ingepakt op de oude stal en richt je kast en de stal weer zo in dat alles fijn voelt.

Het kan wel eens zijn dat de wensen die jij hebt en de wensen van je paard uit elkaar liggen. Zo hebben sommige paarden juist veel rust om zich heen nodig en andere paarden houden van de ruring op stal. Maar ook kan het zijn dat de buurman niet zo aardig doet of dat het toch een tochtig hoekje is waar je paard komt te staan.

Naast de facilitaire wensen die jij hebt is het dus belangrijk om te kijken naar het karakter van jouw paard om in te schatten wat die prettig vindt. Heb je je paard net, vraag dan aan de vorige eigenaar naar het karakter of naar de soort stalling waar het paard heeft gestaan.

Geef je paard de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving, geluiden, geuren en sfeer op de stal.

Neem hem aan de hand mee op ontdekkingstocht.

Ben je benieuwd naar de 5 paardentypen, lees dan het boek Paardentypen van Erik Laarakker

Merk je dat je paard zijn draai niet kan vinden, neem dan vrijblijvend contact met me op. Dan kunnen we uitzoeken hoe we je paard comfortabel kunnen maken in zijn nieuwe huis.

www.paard-harmonie.nl