Methodes

Wanneer je een behandeling boekt voor jouw paard dan kan ik gebruik maken van de onderstaande methodes. Welke aan bod komen stem ik per paard af.

Werkwijze

Voordat de 1e behandeling begint heb je een intakeformulier ontvangen, ingevuld en terug gestuurd. Aan de hand van deze informatie bereid de therapeute de behandeling voor. Indien nodig worden er aanvullende vragen gesteld om het totale plaatje compleet te hebben. Eerst zal de therapeute het paard observeren, palperen en indien nodig wat testjes uitvoeren (bijv. voetje op tillen). Alle bevindingen worden genoteerd zonder daar een oordeel over te hebben, we stellen vast wat het begin punt is. De methodes en handgrepen worden bepaald en de therapeute zal de behandeling starten. Tijdens de behandeling werkt de therapeute met haar handen, samen met haar intentie en verschillende hands- on technieken. Door de verschillende handgrepen brengt de therapeute jouw paard  weer terug in zijn balans. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd/ gereactiveerd. Om de werking van de behandeling zo optimaal mogelijk te hebben adviseert de therapeute om de 3 tot 5 dagen na de behandeling het rustig aan te doen met het paard. Wat dit precies inhoudt kan per keer verschillen. Maar waar je aan kan denken is, aan de hand stappen, rustig losrijden zonder bijzetmiddelen, longeren zonder bijzetmiddelen. Uiteraard is alles in overleg en dat de situatie veilig zijn voor eigenaar en paard. 

Let op! indien je paard een absolute- of een relatieve contra-indicatie heeft dan kan de therapeute besluiten de behandeling te annuleren of eerst te overleggen met je veearts.